Ce alegem turbina noua sau reconditionata?

0
297
Ce alegem turbina noua sau reconditionata

Un turbocompresor pe motor este o modalitate eficienta de a obtine o putere suplimentara, imbunatatirea consumului de combustibil si a emisiilor.

Turbocompresoare imbunatatesc performantele unui motor prin fortarea aerului comprimata in timpul procesului de combustie. Procesul de turbocompresare inseamna ca mai mult combustibil poate fi amestecat cu o cantitate mai mare de aer, permitand eliberarea unei cantitati mai mari de energie, astfel se produce o putere mai mare.
Mai mult aer pompat in motor printr-o turbina actioneaza la sistemul de evacuare al motorului, deoarece gazele reziduale sunt evacuate.
Principiile in sine sunt destul de simple si turbocompresoarele permit utilizarea motoarelor mai mici si mai usoare: acestea nu numai ca ofera performante mai bune, dar imbunatatesc consumul de combustibil si produc standarde de emisie mai bune. Cele mai multe automobile diesel au acum un turbo, pentru performanta si pentru a respecta standardele de emisie.

Dar cand o turbina nu merge, cu siguranta, este timpul sa sunati la experti.

Cum va dati seama ca o turbina are probleme?

Se pierde din puterea motorului, ca si cum masina ar fi subturata si s-ar chinui sa accelereze.

Consumul rapid de ulei din baia de ulei este un alt semn ca turbina sufera. Daca dupa un numar de 2000-3000 de km cantitatea de ulei scade, dupa ce abia l-ai schimbat, atunci e clar ca masina ta are probleme.

Daca pe teava de esapament iese un fum consistent, de culoare alba, nu este un semn bun.

Masina ta scoate zgomote ciudate sa acceleratie, atunci e clar ca trebuie sa mergi la o diagnosticare auto si cel mai probabil problema ta este turbina.

Ai doua posibilitati in acest caz, o turbina auto noua sau o turbina reconditionata?

O turbina noua iti garanteaza calitate, daca e cumparata dintr-un service autorizat si de incredere, deoarece unele pot fi reconditionate si vandute la pret de nou. Pretul unei turbine noi este destul de ridicat, dar daca bugetul nu reprezinta o problema, atunci iti recomandam sa iti achizitionezi una noua si durata de viata va trebui sa fie atat cat va tine motorul, daca este ingrijita corespunzator.

Turbina reconditionata este o varianta pe care foarte multi posesori de autoturisme din Romania o aleg. De ce? Pentru ca numarul de masini second este mult mai mare decat numarul de masini noi, si atunci, nu este rentabil sa investesti intr-o turbina noua, doar daca esti sigur ca aceasta este singura problema a masinii.

Cauta un service autorizat, cu recenzii bune, care sa va ofere garantie pentru turbina reconditionata. Noi va recomandam Marvis Auto Concept.