Cele mai bune joburi platite

0
203
Cele mai bune joburi platite

Munca nu se numeste „munca” degeaba. In fiecare zi, trebuie sa facem fata stresului: calculator defectuos, clientii furiosi, colegi enervanti sau un sef dificil.

Sigur, ca in astfel de situatii este dificil sa te bucuri de locul tau de munca si de a reusi sa dai un bun randament, daca ti se repara calculatorul, vine colegul care te supara si tot asa, daca nu este un lucru, este altceva. Dar daca sunteti tipul de persoana care lucreaza mult mai bine in mod independent si aveti dificultati in a actiona la ordinele altcuiva, un loc de munca in care sa fiti propriul sef este o idee excelenta.

Potrivit statisticilor Muncii numarul de freelanceri a crescut masiv in ultimii 5 ani depasind 400.000 de lucratori independenti. Multi dintre acestia sunt persoane care desfasoara activitati independente, consultanti sau antreprenori, ceea ce inseamna ca acestia fie au propria lor afacere, fie colaboreaza la intreprinderi mari. Alti lucratori care desfasoara activitati independente isi desfasoara propriile mici operatiuni si vand produse sau presteaza servicii clientilor.

Desigur, intreprinzatorii se confrunta, in general, cu un risc mai mare decat majoritatea freelancerilor sau contractorilor, prin investirea unor sume mari de bani intr-un business sau prin suportarea unor cheltuieli mari. Totusi si situatiile de freelancer vin cu riscuri , chiar daca acest risc este legat de stabilitate.

In ciuda acestei incertitudini, puteti ramane stabil financiar si va aratm cum. Mai jos va prezentam locuri de munca care va vor permite sa fiti propriul sef, cu investitie minima sau chiar fara.

Munca administrativa

administrative-work

Daca aveti abilitati administrative, va recomandam sa lucrati ca asistent virtual. Plata orara pentru asistentii independenti (inclusiv cei virtuali) variaza intre 5 si 20 de solari in functie de cerintele clientului si ale locului de munca. Ai nevoie de un computer, internet si de un smartphone, costurile ce implica consumabile de baza de birou sunt foarte mici. Cerintele de educatie variaza in functie de client, in general, asistentii vor avea nevoie de cel putin o diploma de liceu sau echivalentul acesteia. Experienta ca secretar sau asistent administrativ este un plus. Cei care doresc sa lucreze in acest domeniu ar trebui sa aiba abilitati excelente de introducere de date, abilitati de comunicare, scris si organizare. Unii clienti au pretentia sa poti scrii un anumit numar de cuvinte pe minut.

Interior designer

interior-designer

Daca aveti o diploma de licenta in design interior, puteti sa puteti lucrati independent, se plateste pentru metru patrat in functie de suprafata intre 20 si 50 de euro, depinde numai de nivelul de calificare si de reputatia dvs. Ar trebui sa se tina seama de costul publicitatii, impreuna cu resursele de birou de afaceri si de baza (cum ar fi software-ul de calculator si echipamentele de proiectare). De asemenea, pot aparea costuri suplimentare de educatie si formare. Cerinte: Calificarile si cerintele variaza in functie de locatie si de client. Designerii de interior detin, in general, cel putin o diploma de calificare sau licenta pentru a putea fi autorizati.

PR event

Daca aveti abilitati de comunicare excelente, va puteti bucura de lucru in promovarea evenimentelor. Platile pentru promotorii evenimentelor independente variaza de la 100 euro la 1.500 euro pe noapte, in functie de reputatia si dimensiunea evenimentului. Costuri in avans: In functie de contractul dvs. si natura industriei, cheltuielile dvs. vor varia, ele pot fi legate de rezervarea locului, a publicitatii, a echipamentului de cumparare si a plata invitatilor. Cerinte: Nu exista cerinte educationale formale asociate cu promovarea evenimentelor. In general, cei care au competente si experienta profesionala ajung sa fie potriviti pentru acest tip de munca. Comunicarea si abilitatile oamenilor, impreuna cu experienta vanzarilor si a publicitatii, sunt adesea vazute ca o combinatie buna.

Catering

Daca sunteti bun la conducere sau sunteti un bucatar grozav, atunci cateringul ar putea fi calea potrivita pentru dumneavoastra. Toata lumea mananca si cu acest business nu aveti cum sa pierdeti. Castigul este in functie de adaos si de cheltuielile afacerii. Costuri initiale: furnizorii de servicii de catering independenti se confrunta, in general, cu cheltuielile de publicitate, cu costurile pentru meniuri si materiale (inclusiv echipamente si produse alimentare) si cu cheltuielile de calatorie. Cerinte: Nu exista cerinte educationale formale pentru cei care ar dori sa lucreze ca un furnizor de servicii de catering. Cu toate acestea, in general, furnizorii de catering vor avea pregatire culinara si / sau experienta in industria alimentara. Acest tip de experienta poate include munca ca bucatar, bucatar sau manager

Event planning

Similar cum este si la promovarea evenimentului, planificarea evenimentelor este o mare oportunitate pentru cei cu abilitati excelente de comunicare.

Salariu tipic: Planificatorii de evenimente angajati primesc un salariu mediu de 600 euro. Ca planificator de evenimente pe cont propriu, veti fi platit pentru fiecare eveniment si sunt intre 300 – 1500 euro.

Costuri initiale: Planificatorii de evenimente se confrunta cu o serie de costuri, inclusiv cele legate de publicitate, design si consumabile de birou. Lucrul la domiciliu reduce in mod semnificativ cheltuielile aeriene si de operare pentru planificatorii evenimentelor. Cerinte: Cei mai multi planificatori de evenimente au o diploma de calificare. In afara de educatie, o licenta va poate ajuta sa va imbunatatiti reputatia in domeniu.

Personal training

Acest job incepe sa ia amploare din ce in ce mai mult, salariile sunt foarte decente si cheltuielile se amortizeaza rapid. Costul echipamentului, taxele de sala de gimnastica, costul asigurarilor si al publicitatii, unele sali se ocupa de o mare parte din aceste costuri in schimbul unui comision din castig. Cerinte: Instruirea si licentierea variaza in functie de disciplina si de locatie, formarea pentru instructorii de fitness specializati poate varia foarte mult.

Makeup artist

makeup-artist

Salariu tipic: Makeup artistii castiga un salariu mediu de 1500 si poate sa urce pana la cateva mii. Cei care lucreaza cu celebritati sau in industria cinematografica pot castiga si 2000-3000 euro. Costurile legate de aceasta cariera constau in formare, publicitate si calatorii. Cerinte: Makeup artistii au nevoie de cursuri de formare profesionala Bucuresti sa obtina o calificare pentru a-si indeplini atributiile.