Ajutor de specialitate pentru depresie- sfaturi utile de urmat

0
148
Ajutor de specialitate pentru depresie- sfaturi utile de urmat

In societatea contemporana depresia este una dintre cele mai des intalnite afectiuni emotionale, din cauza nivelurilor ridicate de stres la care sunt supusi oamenii, dar si de la instabilitatea mediului inconjurator.  Cu toate ca exista un proces vizibil de stigmatizare in societate pentru persoanele care sufera de depresie, anxietate sau alte simptomatologii aferente, oamenii trebuie sa invete ca schimbarea porneste de la ei insisi, de la modul in care constientizeaza problema si actioneaza intocmai pentru vindecarea ei. Din acest motiv, aceste servicii de terapie pentru depresie Cluj isi propun sa ofere clientilor un acces neingradit la servicii de consiliere profesionale care, prin intermediul artei conversatiei, vor actiona asupra individului pentru vindecare.

In cadrul articolului vei lua la cunostinta despre ce inseamna depresia, care sunt formele acesteia si modul de manifestare pentru a o putea identifica usor in viitor. Fie ca te documentezi pentru tine sau pentru cineva apropiat, informatiile oferite iti vor fi de mare ajutor!

Ce este depresia si cum o putem identifica

In studiile de specialitate depresia este definita ca tulburarea afectiva care se rasfrange asupra starii generale a organismului si asupra modului in care omul isi proiecteaza propria existenta in cadrul colectivitatilor. Orice forma a depresiei este asociata cu dorinta de izolare, de singuratate, detasare fata de alte persoane din jur. Evolutia depresiei este diferita de la un caz la altul, insa specialistii remarca faptul ca persistenta simptomelor pe o perioada de minim 2 saptamani poate indica existenta acestei afectiuni de natura emotionala.

Factorii care pot influenta aparitia depresiei sunt printre cei mai diversi si acopera atat un fond genetic, cat si o stare indelungata de stres, dereglari hormonale ale organismului. Cateva dintre cele mai des intalnite forme de depresie sunt urmatoarele: tulburari majore, depresie bipolara sau sezoniera, post-partum sau atipica. Fiecare dintre aceste tipologii asuma propriile moduri de manifestare si contexte diferite.

Simptomatologiile depresiei

Putem cataloga simptomatologiile depresiei in 3 mari clase de referinta: psihice, psihomotorii si psihosomatice. La nivel general, depresia se manifesta printr-o stare de singuratate profunda si de tristete, dorinta de izolare si lipsa posibilitatii de concentrare, adoptarea unei pozitii incruntate a fetei, anxietate in anumite contexte sau chiar lipsa de energie resimtita in organism. Merita sa precizam faptul ca depresia se manifesta intr-un mod diferentiat si particularizat de la o persoana la alta, in functie de cauze si factori declansatori. Desi foarte putine persoane constientizeaza importanta diagnosticarii la timp a depresiei, putini iau cu adevarat atitudine.

Daca iti doresti sa scapi de starile succesive de tristete, de lentoarea care va caracterizeaza comportamentul in ultima vreme, ajutorul de specialitate profesionalizat va fi solutia optima de incercat. Cu ajutorul unui specialist vei trata de la radacina cauzele si simptomele depresiei. Nu uita, schimbarea pleaca din interior si de la modul in care te raportezi la propriile probleme! Evitandu-le nu faci nimic decat sa accentuezi starea negativa in care te afli!