6 avantaje pentru care sa apelezi la un agent imobiliar

0
364
AFLA-GRATUIT-VALOAREA-DE-PIATA-A-PROPRIETATII-TALE

Doresti sa cumperi o lucuinta in Bucuresti?

Indiferent daca cauti ceva mai mare, putin mai modern sau cu un concept deschis, este posibil sa ai nevoie de putin ajutor pentru a incepe acest proces de achizitie.

O agentie imobiliara din Bucuresti te poate ajuta sa gasesti exact ce cauti si sa te incadrezi in bugetul stabilit. Sa aruncam o privire asupra celor 6 avantaje ale colaborarii cu un agent imobiliar:

  1. Acces mai bun la proprietati

Agentii imobiliari cunosc piata locala atat din interior cat si din exterior.

Desi majoritatea caselor sunt listate online pentru ca cumparatorii sa le exploreze, multi vanzatori doresc sa apeleze la o agentie imobiliara pentru a se ocupa de tot procesul de vanzare. Exista multe motive pentru acest lucru, lipsa experientei in acest proces complex de vanzare, lipsa timpului, divortul, probleme financiare sau de sanatate. In aceste cazuri, un agent imobiliar se poate dovedi foarte util, si va poate oferi acces exclusiv la o casa pe care altfel, probabil ca ai fi ratat-o.

  1. Negociere

Un agent cu experienta poate detecta problemele potentiale ale unei locuinte, care altfel ar fi putut trece neobservate.

In cazurile in care exista unele proprietati care necesita imbunatatiri, agentul tau te poate ajuta la negocieri. Acest proces de negociere obliga vanzatorul sa repare problema ca parte a acordului sau sa scada pretul pentru a se adapta viitoarelor renovari. Fara asistenta unui agent cu experienta, aceste probleme pot ramane nedetectate.

  1. Intocmirea actelor

Nu exista nicio indoiala, impreuna cu vanzarea sau cumpararea unei case vine o cantitate abundenta de documente.

Unele dintre documentele necesare:

  • Contract de vanzare-cumparare
  • Actul de proprietate asupra imobilului
  • Certificat fiscal
  • Documentatie cadastrala
  • Extras de carte funciara
  • Certificat de performanta energetica
  • Certificat de performanta energetica

Daca nu esti familiarizat cu institutiile statului si daca nu ai timpul necesar pentru obtinerea documentelor obligatorii, o agentie imobiliara te poate ajuta sa le obtii.

  1. Economisiti bani

Cei mai multi agenti imobiliari cu experienta pot estima valoarea unei case, pot negocia pretul si

te pot ghida catre proprietatile care se incadreaza in cerintele tale. In acest mod, poti evita proprietatile care cel mai probabil nu se vor incadra in preferintele tale, economisind atat timp cat si bani.

  1. Indrumare si asistenta

Oricat de interesant poate sa fie procesul de achizitionarea a unei locuinte, se poate dovedi, de asemenea, destul de stresant si coplesitor.

O agentie imobiliara iti poate oferi indrumari si asistenta in fiecare etapa a procesului de vanzare sau cumparare. Acesta iti va fi alaturi pe parcursul fiecarei vizualizari, si te va ajuta sa iei cea mai buna decizie. Agentul tau imobiliar te poate ajuta sa te simti increzator si confortabil pe tot parcursul procesului, si sa te ajute in cele din urma sa iei o decizie care sa-ti aduca beneficii atat tie, cat si familiei tale pentru multi ani de acum incolo.

  1. Gasirea proprietatilor potrivite

Exista ceva unic pe care il cauti la viitoarea ta casa?

De la structura, dormitoare personalizate, suprafata, pana la zona, sau daca exista ceva specific pe care il cauti la o proprietate, agentul tau imobiliar va sti unde sa gaseasca exact ce cauti.

Un agent imobiliar cu experienta te poate ajuta sa rezolvi aceste probleme si multe altele.

Mai ales atunci cand agentul tau imobiliar face parte dintr-o echipa de cu experienta, sansele pentru a gasi locuinta perfecta sunt mult mai mari.

O echipa de agenti imobiliari calificata are o experienta mare in piata imobiliara din Bucuresti si Ilfov, si te poate ajuta sa gasesti casa perfecta la pretul cel mai bun.