Semne ca ati avea nevoie de un acoperis nou

0
266

Ai nevoie de un acoperis nou? Uneori, necesitatea unei reparatii a acoperisului nu este la fel de evidenta ca o scurgere sau o defectiune a acoperisului; exista o varietate de semne care ar putea indica ca acoperisul dumneavoastra trebuie restaurat.

 

Apelati la firme pentru acoperisuri specializate care va vor face o expertiza clara, transparenta si va vor oferi un pret corect.

Cu exceptia proiectelor majore de remodelare, cum ar fi renovarea unei bucatarii sau a unei bai, montarea acoperisurilor noi este partea cea mai costisitoare a unei locuinte cu care se confrunta vreodata un proprietar. Un acoperis care si-a atins limita de viata, poate incepe sa aibe fisuri, apa sa se scurga si se poate darama in orice moment, provocand daune majore si accidente.

Un acoperis bine intretinut va poate reduce si facturile de energie, iar pretul proprietatii poate creste semnificativ.

Semne ca ati avea nevoie de un acoperis nou

  1. Daune sau scurgeri de apa

O scurgere in acoperis este un semn major ca aveti nevoie de un acoperis nou sau cel putin reparatii la acoperis. Chiar si o mica scurgere se poate marii si in timp, devine o problema mult mai mare, provocand daune bunurilor dumneavoastra.

  1. Tavanul se lasa

Un tavan lasat poate sa nu para a fi o problema la inceput, dar ar putea indica o scurgere in acoperis care cauzeaza umezeala in tavan si nu a fost identificata. Verificati cu mana sau cu o matura daca are consistenta unui carton inmuiat sau se simte moale. Nu ignorati aceasta problema si apelati la ajutorul unui profesionist cat mai repede.

  1. Urme de mucegai

Petele si dungile intunecate de pe tavan indica faptul ca umezeala ajunge la tavan din cauza unei scurgeri. Umezeala de pe acoperis poate ajunge, de asemenea, la pereti si poate lasa pete din partea de sus a peretelui pana in partea de jos. Este posibil sa nu vedeti scurgeri evidente, dar petele intunecate indica faptul ca apa trece prin acoperis si ar trebui examinata pentru scurgeri.

  1. Se vede lumina prin panourile de acoperis

De la mansarda sau in interiorul acoperisului verificati daca patrund dungi mici de lumina sau crapaturi de lumina naturala prin acoperis. Acesta este un semn clar ca acoperisul este deteriorat sau lipsesc sindrilele, iar acoperisul probabil se scurge. Acoperisul trebuie inlocuit sau reparat la orice indicatie de lumina care trece prin acoperis in interiorul casei.

  1. Dupa o perioada de timp

Daca acoperisul are peste 20 de ani trebuie inlocuit. Daca ati cumparat casa fara sa stiti cand a fost inlocuit acoperisul, este posibil ca vecinii sa isi inlocuiasca acoperisurile la o frecventa similara. Nu asteptati ca acoperisul sa cedeze si sa apara scurgeri. Examinati-l pentru a determina cand poate fi necesara o inlocuire.

Nu asteptati sa aveti un acoperis degradat masiv, o firma specializata in reparatii si montaj acoperisuri va poate scuti de costuri enorme.

  1. Ai avut pagube ale faunei salbatice

Unele rozatoare sau insecte pot provoca daune masive. Gaurile mici din acoperis pot fi reparate odata ce invadatorul este indepartat, dar daca nu este reparat, daunele faunei salbatice pot provoca in cele din urma chiar mai multe daune acoperisului si bunurilor.

  1. Muschi de vegetatie pe acoperisMuschi pe acoperis

Muschiul care creste pe sindrilele acoperisului poate fi, de asemenea, indepartat cu un amestec de inalbitor si apa sau periat cu atentie. Muschiul poate mentine exces de umiditate, astfel incat indepartarea muschiului de pe acoperis poate preveni deteriorarea viitoare. In multe cazuri, muschiul este doar superficial, dar ar trebui verificat de un profesionist daca aveti motive sa credeti ca acoperisul este deteriorat sau se scurge.

 

Un acoperis care a fost finalizat neprofesional poate avea o durata de viata redusa si poate duce la scurgeri. Daca banuiti ca acoperisul dumneavoastra nu corespunde standardelor profesionale, poate ar fi timpul sa inlocuiti acoperisul cu materiale de inalta calitate si apelati la servicii profesionale de reparatii acoperisuri Bucuresti.