Cum creezi un anunt de vanzare masina

0
343
Cum creezi un anunt de vanzare masina

Cum realizezi un anunt de vanzare auto

O masina o vei putea vinde de unul singur daca ai o reclama bine scrisa, poze clare si promovata pe multe platforme pentru vanzare masini.

Formatul si continutul anuntului tau vor varia in functie de mediu. Pentru a pregati o reclama eficienta, trebuie sa detaliati cat mai multe despre autoturismul vostru pentru a spori un interes clar, astfel posibilii clienti va vor suna doar pentru programarea vizionarii si nu pentru alte detalii tehnice.

Am pregatit cativa pasi de urmat pentru a pregati listarea, speram sa va fie de folos.

Faceti o multime de fotografii la exterior

Cele mai multe anunturi online si piete auto au galerii cu spatiu de stocare amplu. Profitati din plin facand multe fotografii cu exteriorul, cel putin opt din diferite unghiuri.

Mariti orice caracteristica exterioara pe care doriti sa o scoateti in evidenta, cum ar fi faruri de lux, jante si spoilere. De asemenea, mariti acolo unde sunt lovituri, zgarieturi si alte zone deteriorate care oricum vor fi remarcate cu ochiul liber.

Folositi un instrument de editare foto care va permite sa va estompati placuta de inmatriculare.

Faceti cateva fotografii interioare

Nu trebuie sa exagerati cu fotografiile de interior, dar cu siguranta doriti sa creati o senzatie a spatiului si sa aratati cat de frumos si curat este.

Concentrati-va pe caracteristici demne de remarcat, cum ar fi tapiteria din piele si dotarile importante.

Stabiliti un pret

Dupa o evaluare la mecanicului dumneavoastra, se determina starea generala a masinii dumneavoastra si, astfel, puteti ajunge la o valoare echitabila pentru masina.

Nu trebuie sa puneti in anunt pretul pe care il doriti sa-l primiti, lasati loc de negocieri, mai ales daca incercati sa vindeti rapid sau sa obtineti cel mai bun pret.

Decideti ce sa evidentiati

Pune-te in pielea cumparatorului. Ce caracteristici ies in evidenta? Ce atribute te atrag? Care este cazul ideal de utilizare al masinii? De ce este aceasta masina potrivita? Asigurati-va ca aceste raspunsuri sunt in anuntul dumneavoastra.

De exemplu, daca benzina este scumpa in acest moment, specificati kilometrajul excelent al masinii. Daca portbagajul este mai incapator decat media pentru categoria sa, evidentiati toate posibilitatile de depozitare. Daca tocmai ati facut o investitie mare in reparatii, mentionati-le (dar fara a se da de inteles ca masina este in stare proasta).

Anunt pe masina

Nu uitati sa adaugatiun semn de vanzare pe fereastra masiniidumneavoastra. Un mod bun de a spune lumii ca va despartiti de un ajutor de nadejde.

Alegeti o perioada buna de vanzare

Daca trebuie sa va vindeti masina cat mai curand posibil, atunci ignorati acest pas. Daca puteti astepta sa va despartiti de vehicul, programati-va listarea in perioada de primavara-vara pentru a maximiza probabilitatea unei vanzari rapide, la un pret avantajos.

Masinile rulate tind sa se vanda la preturi mai mici decat media din noiembrie pana in martie.

Unde sa faceti publicitate

Cautati locurile cele mai comune si mai eficiente pentru a lista masina second hand, care va ofera atat listari gratuite, cat si posibilitati de promovare.

Nu uitati sa specificati modul de contact pe care ildoriti: e-mail, apel, mesaj text sau altceva. Mentionati orele in care sunteti disponibil, ultimul lucru pe care il doresti este ca posibilii cumparatori sa te cheme la o ora tarzie, cand deja te odihnesti.

Social Media

Daca nu doriti sa platiti pentru a va promova anuntul, retelele sociale sunt, de asemenea, gratuite.

Se poate alege ca postarea sa nu fie publica: partajati pe Facebook numai in reteaua de prieteni sau trimiteti o imagine rapida utilizatorilor Snapchat pe care ii cunoasteti bine.

Retelele de socializare functioneaza cel mai bine ca un supliment la alte optiuni de listare. Utilizati-l pentru a creste vizibilitatea anuntului dumneavoastra.

Anunturi media locale

Plasati un scurt anunt in ziarele locale si reviste locale. Majoritatea publicatiilor tiparite local posteaza, de asemenea, anunturi online, asa ca, in acest fel cuprindeti toate categoriile de persoane.

Un anunt  bine conceput, de inalta vizibilitate ar trebui sa atraga interesul in scurt timp. Dar exista cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti despre verificarea, comunicarea si intalnirea cu potentialii cumparatori.

Un anunt bine conceput, de inalta vizibilitate ar trebui sa atraga interesul destul de rapid. Dar exista cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti despre verificarea, comunicarea si intalnirea cu potentialii cumparatori.

Cum sa comunicati cu potentialii cumparatori (si sa evitati inselatoriile)

In zilele noastre, este mai obisnuit ca potentialii cumparatori sa trimita e-mail sau mesaje text vanzatorilor decat sa sune. Raspundeti fiecarui cumparator dupa modul pe care l-ati stabilit dumneavoastra, de preferinta in forma scrisa (text sau e-mail), astfel incat sa existe o evidenta a comunicarilor.

Inainte de a stabili o intalnire, intrebaticumparatorul daca are permis. Acest lucru este o necesitate, deoarece va puteti confrunta cu amenzi sau chiar inchisoare daca sunteti prins permitand unui sofer fara permis sa va conduca masina.

Nu intrebati cumparatorul de ce este interesat de masina dumneavoastra, este posibil sa nu aiba suficienta experienta pentru a sti ce anume cauta, dar oferindu-i detalii referitoare la masina ajuta enorm.

Fiti atenti la intrebarile reprezentantilor pretinsilor cumparatori, mai ales atunci cand relatia nu este la fel de clara precum, de exemplu, parintele unui sofer adolescent.

Ganditi-va de doua ori daca continuati tranzactia in cazul in care reprezentantul nu va va permite sa vorbiti cu presupusul cumparator. Cumparatorul s-ar putea sa nu existe si ar putea fi un pretext pentru o inselatorie sau jaf.

Alegeti locuri de intalnire publice, pe timp de zi si mergeti insotiti. In cazul in care doriti sa apelati la un dealer de incredere, acesta poate veni in zona dumneavostra pentru a cumpara automobilul, cu plata direct in cont sau cash.